Over Vegvisir


Vegvísir ontwerpt en maakt unieke kledingstukken speciaal voor dames met een maatje meer, omdat leuke kleding vinden vaak net even wat moeilijker is en we er gewoon wel leuk uit willen zien!

Als eigenaresse weet ik als geen andere hoe moeilijk het is om leuke en passende kleding te vinden en daarom besloot ik om het heft in eigen handen te nemen en Naaiatelier Vegvísir op te richten. Vanaf mijn puberteit begon de ellende eigenlijk al, dat ik nooit in normale confectiematen pastte, in ieder geval niet in de reguliere broek en rokmaten. Ik lijd zelf aan een aandoening die Lipoedeem heet en zit in stadium 3. Dit betekent dat ervaar 2 tot 3 maten verschil zit tussen je boven- en onderlichaam. Ik heb dus wel een normale taillemaat (nou ja normaal, normaal, wat is normaal... 44/46 liggende aan het model van de kleding), maar een onderlichaam wat totaal niet in proportie is met mijn bovenlichaam. Toen ik ging trouwen, moest ik kousen in maat 60 kopen omdat ik anders geen kousen aan kon! En dan voel je je, op dat moment extra lullig. Vooral omdat hoe je ook op je lijn let en sport, het overal afgaat, behalve dààr. Maar goed, het is iets waar je of mee moet leren leven, of via liposuctie moet oplossen en gezien het niet vergoed word, blijft er niets anders over dan optie 1.

Daarnaast ben ik recentelijk gediagnosticeerd met Asperger, heb ik Ehlers-Danlos en secundaire fibromyalgie, POTS en nog wat andere dingetjes, waardoor bij een reguliere werkgever aan de bak komen gewoon erg moeilijk is. Door al deze verschillende omstandigheden besloot ik voor mijzelf te gaan beginnen en is Vegvísir geboren.

Ik maak dus unieke en aparte kleding, met oog op het milieu. Ik verzamel kwalitatieve goede kleding in en hergebruik de stof van die kleding om daar vervolgens een compleet nieuw kledingstuk van te maken. Dus als je nog kleding hebt liggen wat je ooit gekocht hebt, nooit gedragen hebt, of heel weinig, dan kun je dat aan mij doneren en ik maak er wat nieuws van. Je zal mij dus ook wel eens in de kringloop of tweedehands winkel tegen kunnen komen als ik op “stoffenjacht” ben.

Houd de webshop pagina in de gaten, want alles wat ik maak zal daarinverschijnen en wie weet... Loop jij straks rond in een kledingstuk die door mij is gemaakt!

From Vegvisir, With Love